Vedensäästö – miksi?

 

Meillä Suomessa vettä on perinteisesti riittänyt surutta käytettäväksi kaikkiin tarpeisiin, eikä suuria lainsäädännöllisiä rajoituksia ole vielä jouduttu tekemään. Kansainväliset päästösopimukset on kuitenkin tehty ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja ne vaikuttavat myös tavallisen suomalaisen vedenkäyttäjän elämään kasvavina lämmityslaskuina ja vesilaskuina.

 

Ennen kuin hanasta tuleva tavallinen käyttövesi päätyy vesilasiin, se on käynyt läpi pitkän puhdistusprosessin, joka on kuluttanut energiaa sekä kemikaaleja. Puhdistusprosessi jatkuu vielä silloinkin kun vesi päätyy viemäriin. Tämän lisäksi vettä joudutaan lämmittämään käyttökohteissa mm. lämmintä suihkua tai käsipesua varten, joten vedenkulutus vaikuttaa myös sähkö-, kaukolämpö- tai lämmitysöljylaskuun. Motivan laskelmien mukaan asuinkiinteistön kokonaisenergiankulutuksesta jopa 20% kuluu käyttöveden lämmittämiseen. Vedensäästö onkin terminä hieman harhaanjohtava, sillä suuret säästöt saavutetaan myös käyttöveden lämmityksestä.

 

Vedensäästöpalvelumme

 

Koska jokainen rakennus on yksilö, käymme aluksi paikan päällä mittaamassa pistokoemaisesti eri hanojen ja suihkujen virtaamia. Tuloksista riippuen voimme tarjota veden säästö -ratkaisuiksi mm. hanakohtaisia säätötoimenpiteitä ja/tai paineenalennusventtiilin asentamista vesiliittymän alkupäähän.

 

Tyypillisesti säätötoimenpiteiden jälkeen esim. taloyhtiön vedenkulutus voi pudota yli 20% ilman että kenenkään tarvitsee tinkiä käyttömukavuudesta. Pelkän vedenkulutuksen lisäksi säästöä syntyy myös siitä, että veden lämmittämiseen tarvittavan energian kulutus pienenee. Parhaassa tapauksessa saamme jopa pienennettyä taloyhtiön kaukolämmön perusmaksua säätötoimenpiteiden takia. Kustannukset ovat tyypillisesti vain muutamia kymmeniä euroja asuntoa kohden, joten investoinnin takaisinmaksuaika lasketaan kuukausissa – ei vuosissa.

 Kysy maksutonta kartoitusta!

OTA YHTEYTTÄ JA PYYDÄ TARJOUS >>